Список аптек, в яких можна купувати ліки онлайн досить довгий, яле гравці які пройшли відмітку в один мільйон відвідувачів на місяць можна порахувати на пальцях однієї руки.

У березні п’ять основних гравців збільшили кількість відвідувачів на 2,2 мільйони(М) або 16% у порівнянні з лютим цього року. Надзвичайно позитивна динаміка спостерігається в "Аптека Доброго Дня»(https://www.add.ua) та «1 Соціальна Аптека» (https://1sa.com.ua/) де ріст відвідувачів в березні 2020 до березня 2019-го склав більш ніж 10 разів. Лідер сегменту «Аптека 9-1-1» демонструє поступове зростання та вже у березні досягнула позначки в 7М відвідувачів.
 
online_pharmacy_1.png
Окрім онлайн аптек потенціал для розвитку мають гравці які напрацювали базу відвідувачів та агрегатори, яким залишилось ефективно організувати купівлю та доставку. В цьому сегменті варто відзначити Компендіум, який має практично 12М відвідувачів та є безумовним лідером як довідник та агрегатор. Серед п’ятірки гравців які вже досягнули аудиторії в 1М цього березня минулого року не було трьох, що свідчить про великий потенціал цього напрямку.

Ми спостерігаємо формування ринку продажу лікарських засобів онлайн, який доволі розвинений в інших країнах світу та якщо заборона на продаж не буде повернута після карантину має всі шанси до розвитку в Україні. Кращі можливості для успішного розвитку будуть мати аптеки які вже сформували знання та лояльність серед цільової аудиторії, проте в сучасному світі агрегатори які будуть пропонувати кращі рішення для покупців мають всі шанси трансформувати усталений ринок аптечної справи.