Перш за все, слід зауважити, що не існує універсального часу для публікацій, який би підходив для кожного бренду та бізнесу.
Аудиторія кожного продукту унікальна, її поведінка та інтереси різняться, тому немає єдиного підходу, який би завжди забезпечував найкращі результати при публікації. Однак, рекомендації щодо найкращого часу для оприлюднення можуть бути корисними для розуміння загальних тенденцій у залученні аудиторії.

Можливо буде прийняте рішення опублікувати повідомлення о 16:00, хоча насправді 7:00 було б кращим часом. Такі звіти можуть змусити Вас замислитися, чому це так, що шукає Ваша аудиторія та як можна адаптувати свій підхід? Вочевидь ці дані не є абсолютно точними, але вони все ж мають свої переваги та можуть допомогти у плануванні рекламних кампаній.

2024-08-09_time-band.png

Огляд поточного звіту про найкращий час для публікацій розглядає періоди, коли соціальна мережа демонструє найбільше залучення, ґрунтуючись на загальних тенденціях.
Facebook. Найкращий час для публікацій - будні дні з 9-ї ранку до полудня, тоді як неділя є найгіршим часом для публікацій.
Вранці, в будні дні, спостерігається підвищена активність, а період з 17:00 до 18:00, коли люди повертаються додому, відбувається ще один сплеск.
Instagram. Найкращими днями для публікацій є робочі дні з 9:00 до 14:00. Найменша активність спостерігається у п’ятницю та на вихідних.

Для кращого розуміння середовища, показані також дані перегляду українського ТБ. Як бачимо, соціальні мережі й телебачення органічно доповнюють один одного, перехоплюючи увагу аудиторії та цілком завантажуючи її час. Власне, наведені дані вчергове підтверджують ефективність концепції комплексного використання медіа задля максимізації впливу на аудиторію.

Цей огляд може стати початковою точкою для Вашої стратегії в соціальних мережах (і не тільки вищезгаданих і/або ТБ) та надихнути на нові ідеї. Торуючи шлях спроб та помилок ви можете виявити, що працює найкраще для Вашого бренду та аудиторії або ж заручитися підтримкою професіоналів тут.

З повагою,
Команда Media Systems