Які категорії ростуть найбільше та чого очікують від брендів споживачі?

new_consumption_1.png

Безпека і зручність очолюють список додаткових заходів, які мають запровадити у досі відкритих закладах. Тоді як безпека турбує людей будь-якого віку, на зручність звертають увагу перш за все молоді люди – покоління Z і міленіали.  

new_consumption_2.png

У цей непростий час споживачі найпозитивніше реагують на практичні поради від брендів, що допомагають пристосуватися до нової реальності. Вони навіть раді вітати такі новини у своєму «особистому» просторі – у пошті чи вайбері.

new_consumption_3.png

Більшість також не проти розважального контенту, щоб відволіктися від повсякдення, та, звичайно, промо-акцій та пропозицій лояльності. Всього 20% засуджують проведення «звичайних» рекламних кампаній, що не демонструють відношення до вірусу, половина ж з людей такі кампанії підтримують.
Але ми розуміємо, що сьогодні треба бути дуже поміркованими у своїх комунікаціях і зважати на зміни зовнішніх обставин якомога оперативніше.

new_consumption_4.png

Соціальна ізоляція змінила звичний плин життя і з’явився час на те, що зазвичай відкладалося «до понеділка» - спілкування з сім'єю, спорт, хобі, книжки, нові знання. Вчені кажуть, що звичка закріплюється протягом трьох тижнів, а наразі маємо навіть більше, тому цей період продемонструє, наскільки насправді щирими виявилися ті бажання змін, на які завжди не вистачало часу.

new_consumption_5.png

Очевидно, що з пом'якшенням санкцій нас очікує бум на всі доступні оф-лайнові розваги та заняття – ресторани, кінотеатри, перукарні, концерти, фітнес-клуби з тренерами та й просто прогулянки та пікніки. Екранні, відповідно, впадуть. Але також розуміємо, що частина карантинних звичок залишиться і медіа-споживання дещо переформатується в порівнянні з минулими роками.

new_consumption_6.png

З 65% відсотків, що планують повернутися до великих відкладених покупок, очевидно, більшість людей з високим доходом. Ті, хто мав невеликі заощадження, на жаль, зможуть реалізувати свої плани нескоро.
Найшвидше планують повернутися до покупок чоловіки, тому орієнтовані на них бренди можуть готуватися до відновлення активності раніше. Жінки в основному планують очікувати, поки пандемія не почне спадати на світовому рівні, ці великі покупки більш відкладені у часі.

На сьогодні, після тижнів карантину, коли більшість брендів вже висловилися на тему епідемії, важливо змінювати вектор комунікації на майбутнє «після корони» - питання нової реальності та наслідків ситуації. Люди будуть радіти особистим зустрічам, комусь доведеться вчитися новим професіям. Для брендів це також нові виклики та можливості — якщо вони зможуть оцінити й інтегрувати нові потреби споживачів у свої стратегії.